21 lutego 2011

SAŁATKA Z RUKOLI I FETY

Rukola jest coraz bardziej popularna, lecz ciągle wiele osób omija ją szerokim łukiem. Na prawdę warto się do niej przekonać - 5 powodów, dla których warto zaprzyjaźnić się z Rukolą.


Ja uwielbiam smak rukoli, jest tak niesamowicie wyrazista.

SAŁATKA Z RUKOLI I FETY - Laura

SKŁADNIKI:
  • opakowanie (125 g) rukoli
  • opakowanie (200 g) sera feta
  • garść (lub dwie) czarnych oliwek (opcjonalnie)
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
Rukolę opłukać i osuszyć (najlepiej w wirówce do sałaty). Dodać pokrojoną w kostkę, lub rozdrobnioną w dowolny sposób fetę oraz pokrojone w plasterki oliwki. Wymieszać

Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać do sałaty i delikatnie wymieszać.

Sałatkę można podawać do makaronów, ryb oraz drobiu.

Reakcje:

1 komentarz:

Jeśli piszesz komentarz - podpisz się. Odpowiadając będę wiedziała jak się do Ciebie zwrócić.